Museo Nacional de la Energía

 

 

MUSEO NACIONAL DE LA ENERGÍA

 

Tipología: Museografía – Interiorisme

Any: 2011

Situació: Pontferrada, España

Àrea: 4.200 m2

Client: OPTIMUS MR

 

 

Nassar arquitectura, en col·laboració amb l’empresa Optimus MR va guanyar el concurs d’adjudicació per al desenvolupament del disseny museogràfic de l’àrea B dedicada a l’energia de la naturalesa per al Museo Nacional de la Energía en Ponferrada.

Amb una superfície de 4.200 m2 en les dues plantes en què es reparteix aquesta àrea, es presenten experiències col·lectives immersives, recursos nous, espais envolupants, interactius sorprenents per recórrer el camí de l’energia des del seu origen en el Big Bang fins als nostres dies. Un dels elements centrals de la museografía són dues grans esferes de Leds de 5 metres i 2,5 metres respectivament, que representen el Sol i la Terra. Les esferes subjectes en l’aire estan cridades a ser una de les imatges icòniques del Museu.

Actualment les obres es troben paralitzades per raons pressupostàries.